Contact


Utrechtseweg 4, 3927AV Renswoude

kela@vleugelvloeren.nl
Tel: 0318 477 080

Openingstijden


Ma t/m Di: Gesloten
Wo t/m Vrij: 08.30 t/m 17.00
Zaterdag: 09.00 t/m 16.00

Leginstructies

Tapijttegels leggen tips, trucs en ondertapijt
KELA tapijttegels leggen is heel eenvoudig. Elke doe-het-zelver kan het. Je hebt geen ondertapijt, lijm of spijkers nodig. Op deze pagina geven wij instructies, tips en leren je trucs. Onze tapijttegels kun je leggen op elke stroeve, harde ondergrond zoals beton, hout en kunststof. Het enige wat je nodig hebt, is een stanleymes. Een te gladde vloer behandel je even met KELA antislip.

Ondertapijt en vloeren waarop je geen tapijttegels kunt leggen
Is je vloer nog bedekt met oud tapijt of ondertapijt dan moet je dit eerst verwijderen. Ook als het gelijmd is. Pas dan kun je de KELA tapijttegels leggen. Ook op vochtige of hobbelige vloeren kun je beter geen tapijttegels leggen.

Tapijttegels leggen, looppaden en tips
Delen van tapijttegels die veel worden belopen, krijgen door het gebruik een andere structuur dan tapijttegels die niet als looppad dienen. Pas daarom goed op als je eens een tapijttegel wilt verwisselen. Beter is het om in dat geval een reservetegel te plaatsen. Je weet dan zeker dat de vloer er weer goed uitziet.

Voorbereiding gladde vloeren
Heb je te maken met een gladde vloer zoals laminaat of parket, breng dan eerst een dunlaagje KELA antislip aan. Dit doe je eenvoudig met een schuimroller. Laat de vloer kort drogen en zoek intussen je stanleymes.

Tips zelf tapijttegels leggen, zo gepiept
Samen met jouw doe-het-zelf instinct en onze leginstructies en tips ligt jouw tapijttegelvloer erin voor je het beseft.

 • Vleug
  Kijk voor je begint eerst goed hoe de vleug van de tapijttegels loopt. De KELA Frisé, KELA Projectt en KELA Shaggy kun je in één richting leggen.
 • Waar beginnen
  Start met het leggen van de tapijttegels langs de langste rechte zijde. Zo heb je het minste snijverlies. Leg de tapijttegels altijs stevig tegen elkaar en vleug-op-vleug.
 • Maat randtegel bepalen
  Om de juiste maat van de randtegel te bepalen, schuif je een tapijttegel met de bovenzijde of onderzijde in tegenovergestelde richting tegen de plint en onder de tapijttegel waar de randtegel tegenaan komt.
 • Op maat snijden
  Ligt de tapijttegel goed tegen de plint, snijdt dan met je stanleymes langs de bovenste tapijttegel. Haal het reststuk onder de andere tapijttegel vandaan. Leg de op maat gesneden tapijttegeltegel op zijn plaats. Je hebt nu een perfect passende tapijttegel.

Heeft u vragen of is iets niet duidelijk? Neem contact dan met ons op. Bel 0318 – 477 080 of mail ons.

 Waarom Kela Tapijttegels?

   7 jaar KELA garantie 

   Ook gespecialiseerd in projecten

   Direct van fabriek

Kom naar onze showroom in Renswoude voor het complete assortiment en passend advies.

Showroom:
Utrechtseweg 4, 3927 AV Renswoude

Vragen?

Openingstijden:
Maandag en dinsdag : Gesloten
Woensdag t/m vrijdag : 08.30 – 17.00 uur
Zaterdag : 09.00 – 16.00 uur
Zondag : Gesloten

Vrijblijvende offerte aanvragen
Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen voor een van onze producten? Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Kela tapijttegels - Alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring - Sitemap

Call Now ButtonBel ons gerust