Contact


Utrechtseweg 4, 3927AV Renswoude

kela@vleugelvloeren.nl
Tel: 0318 477 080

Openingstijden


Ma t/m Di: Gesloten
Wo t/m Vrij: 09.00 t/m 17.30
Zaterdag: 09.00 t/m 16.00

Historie

 

Historie van Heugten tapijttegel, vloerbedekking van tegels.

Uitvinder van de tapijttegel is de vader van van Heugten. Hij begon in 1924, samen met zijn vrouw, de fabricage van zadeldekjes en ondertapijt voor de tapijtindustrie. Vervolgens ontwikkelde hij tapijt op rollen van 150 cm breed. Dit tapijt maakte Van Heugten toen nog van dierlijk haar. Dit had echter een nadeel: het verviltte. Daardoor ontstonden de welbekende looppaden rond het meubilair.

Van Heugten, vloerbedekking van tegels
Om het probleem van de zogenaamde verkeersstraten op te lossen, kwam Van Heugten senior op het idee van tapijttegels. Nu was het een kwestie van een nieuwe tapijttegel inleggen als de bestaande was vervilt. De eerste tapijttegels kwamen in de jaren 50 op de markt onder de naam Heuga.


Fabricage modern tapijttegel
Intussen is er veel veranderd. In 1971 stapte de zoon van van Heugten senior uit het bedrijf. Hij wilde een eigen tapijtfabriek. In 1984 was het zover. Vanuit Renswoude startte junior met de fabricage van moderne tapijttegels uit kunststof. Hiermee was de periode van dierlijk haar voor hem verleden tijd. De kunststof tapijttegels bracht junior op de markt onder de naam KELA. Tot op de dag van vandaag zijn ze mateloos populair bij jong en oud.

Van Heugten modern tapijttegel met uitsluitend voordelen
Veel mensen associëren tapijttegels nog steeds met de vroegere tegels van dierlijk haar. Het tegeltapijt dat je moest nathouden en waarop kinderen zo snel leerden lopen, omdat de haren van dat tapijt in hun knietjes drongen. Deze tijd ligt ver achter ons. De moderne KELA tapijttegels hebben uitsluitend goede eigenschappen. Ze voldoen op alle punten aan de eisen van de moderne consument. Je kunt de KELA tapijttegels zelfs naadloos leggen in kamerbreed effect.

Familiebedrijf Van Heugten tapijttegel, vloerbedekking van tegels
De familietraditie wordt voortgezet. Mede door de zoons van van Heugten junior, Pieter en Alex. Oudste zoon Pieter is verantwoordelijk voor de productie. Zoon Alex is de internationale sales manager van het bedrijf. KELA tapijttegels zijn in veel landen populair. Naast een fabriek heeft KELA een enorme showroom in Renswoude.

 Waarom Kela Tapijttegels?

   7 jaar KELA garantie 

   Ook gespecialiseerd in projecten

   Direct van fabriek

Kom naar onze showroom in Renswoude voor het complete assortiment en passend advies.

Showroom:
Utrechtseweg 4, 3927 AV Renswoude

Vragen?

Openingstijden

Ma t/m Di: Gesloten
Wo t/m Vrij: 09.00 - 17.30 uur
Za: 09.00 - 16.00 uur

Vrijblijvende offerte aanvragen
Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen voor een van onze producten? Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

Kela tapijttegels - Alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden - Privacyverklaring - Sitemap

Call Now ButtonBel ons gerust